Shingles is een van de dakmaterialen waarin Willemsen Isolatie & Dakbedekking is gespecialiseerd.

Shingles daken komen vooral voor op woonhuizen, schuurdaken, dakkappellen en Bungalows. Shingles zijn er in veel verschillende soorten:

Shingles

Bitumineuze shingles, ook wel bitumineuze leien genoemd, bestaan uit een met bitumen geïmpregneerde inlage van glasvlies die aan beide zijden is bedekt of gecoat met bitumen. Aan de bovenzijde is de shingle voorzien van een fabrieksmatig aangebrachte beschermlaag van gekleurd mineraal. Aan de onderzijde afgestrooid met fijn zand. Bitumineuze shingles worden schubvormig gelegd op schuine daken en imiteren een leien dak. Doordat ze lichter in gewicht zijn dan bijvoorbeeld pannen, vormen ze een goed alternatief voor schuine daken.

De voordelen van Shingles zijn:

  • licht gewicht
  • grote variëteit aan vormen
  • grote variëteit aan kleuren

Soorten

Shingles zijn standaard rechthoekig, 900 mm lang en 300 mm hoog. Er zijn diverse vormen, dikte en kleuren beschikbaar. In overleg kan worden gekozen voor een ander type dan het standaard type, zoals shingles met een bijzonder of rijk schaduweffect of shingles met een rustiek aanzicht.

Dakbedekkingssystemen

Willemsen Isolatie & Dakbedekking past, afhankelijk van de dakhelling, twee systemen toe voor het bevestigen van bitumineuze shingles. Voor daken met een helling tussen 25 en 90 graden worden de bitumineuze shingles mechanisch bevestigd op de onder-constructie. Op daken met een flauwe helling tussen 15 en 25 graden wordt er eerst nog een waterdichte onderlaag van gebitumineerd polyestermat mechanisch bevestigd.